Despre

Gabi DumitriuNumele meu este Gabi și vreau să lansez în stratosferă un balon cu heliu. Primul balon cu heliu lansat în stratosferă din Iași.

 

Încă de mic am fost fascinat de spațiu. Când aveam 9 ani, luam binoclul tatălui meu și mă uitam la craterele de pe lună, visând cu ochii deschiși să cunosc mai îndeaproape această imensitate numită Univers.

Am știut dintotdeauna că sunt multe lucruri care așteaptă sa fie descoperite.

Așa cum spunea Disney, „ideile vin din curiozitate”; eu i-am luat cuvintele în serios și am început să îmi urmez curiozitatea, ducând-o la alt nivel.

De aceea, vreau să lansez în stratosferă un balon meteo cu heliu. Acesta va măsura temperatura, umiditatea și va face câteva fotografii spectaculoase ale curburii Pământului. Dar ceea ce face ca acest experiment să fie unic în România este că acolo, la peste 30 000 m altitudine, se va realiza prima tranzacție de monedă criptografică* la mare altitudine.

Nacela ce va fi ridicată de balon va conține un senzor de presiune și temperatură, un Raspberry Pi2 și două camere HD, care vor filma și fotografia toată călătoria. De asemenea, va conține și numele voastre, cei care veți dori să-mi fiți alături în această aventură.

Lansarea va avea loc în data de 28 aprilie, de la Aeroportul Iași, cei care au crezut suficient de mult în proiect, pentru a mi se alătura.

Toată această aventură costă 2248 lei, bani pe care aș vrea să-i strâng împreună cu oamenii și companiile din Iași. Vezi aici cum poți urca la bordul nacelei, alături de mine.

*Moneda se numește EverGreenCoin și funcționează similar cu Bitcoinul.

Hai la bord!

Vrei să faci parte din acest experiment unic în Iași? Sau să le povestești nepoților că ai călătorit în stratosferă, într-un balon cu heliu? Am pregătit pentru tine câteva pachete de zbor, în schimbul unei donații care să ne ducă mai aproape de curbura Pământului.

Zbor de 10 lei

În schimbul unei donații de 10 lei, vei primi:

  • Invitație la evenimentul de lansare pentru a afla primul cele mai importante update-uri despre proiect;
  • Numele tău printat în jurnalul de bord care va ajunge în stratosferă.

Vei decola de la Aeroportul Iași,  așa că vei avea nevoie  și de un bilet de călătorie personalizat (simbolic). M-am interesat din timp pentru tine și e ok, vei avea bilet rezervat care va arăta așa:

 

Zbor de 30 lei

În schimbul unei donații de 30 lei, vei primi:

  • În plus față de ceea ce este mai sus, voi printa pe foaie magnetică cea mai reușită poză din tot zborul și ți-o voi dărui, la finalul acestei aventuri.

 

Zbor de 50 lei

În schimbul unei donații de 50 lei, pe lângă beneficiile zborului de 10 lei, vei primi:

  • Un zbor la Clasa 1, cu sprijinul prietenilor de la idei3d.ro. Mai exact, numele tău va fi printat 3D și va ajunge în nacela ce va urca până la 30 km. După recuperarea nacelei (da, nacela ajunge înapoi pe Pământ; doar nu credeai că las atâta echipament să se piardă în neant!), îți voi dărui numele tău „călător” :).

 

Zbor în cabina piloților pentru companiile din Iași

Reprezinți o companie și vrei să fii alături de noi în această călătorie? M-am gândit la tine, am discutat cu căpitanul de zbor și pentru tine am rezervat  locurile din cabina piloților.

Mai exact, pentru 150 euro sau pentru 300 euro, logo-ul companiei tale va apărea (în format mai mare sau mai mic) pe un mini-panou ce va zbura în stratosferă, în exteriorul nacelei, în raza de acțiune a camerei HD.

Călătoria va fi filmată iar tu vei putea folosi filmarea în toate materialele tale promoționale. Îți garantez ca nu vei mai avea nevoie de altă prezentare când, la următoarea întâlnire cu potențiali clienți, va rula clipul cu logo-ul tău zburând în stratosferă, având curbura Pământului pe fundal. Cam așa arată, până în prezent, macheta panoului care va zbura în stratosferă, în exteriorul nacelei, în raza de acțiune a camerei HD ce va filma curbura Pământului. Le mulțumim tuturor celor care și-au dorit să pornească la drum, alături de noi!

.

 

 

 

 

Presă

Acest experiment face parte dintr-un proiect mai amplu, care a atras atenția presei internaționale și locale.

Mai jos găsiți interviul în limba engleză și română:

                   Intervu Coin Telegraph Interviu Goana Dupa Bitcoin

ParteneriAeroportul Iasi

www.aeroport.ro

Idei3d

www.idei3d.ro

MC Trust Iasi

www.mctrust-iasi.ro

Facultatea de Inginerie Electrica Energetica si Informatica Aplicata Iasi

www.ee.tuiasi.ro

WINK public multimedia

www.wink.ro

Tester Casa Auto Iasi

www.casaautoiasi.ro

Luno

www.luno.ro

EverGreenCoin

www.evergreencoin.org

ContactGabi Dumitriu

Fondator

Vrei să afli mai multe despre proiect sau să intri în legătură cu mine?

Trimite un e-mail către contact@iasinspace.ro.

Online, mă găsești aici: